Els nous semàfors del poble de Santanyí ja estan en funcionament
S’han instal·lat semàfors a les rutes escolars per garantir la seguretat dels accessos als centres, i amb tecnologia per usuaris amb discapacitat visual

En els darrers anys el nucli urbà de Santanyí ha experimentat un augment molt important de trànsit, tant de vehicles com de vianants, especialment als carrers del centre del poble. Per això, des de l’Ajuntament de Santanyí es va decidir fer un Pla de Mobilitat Urbana l’any 2017 amb diferents mesures per millorar la seguretat i trànsit.

Una de les primeres passes va ser la reducció de la velocitat màxima dels carrers del centre a 30 quilòmetres per hora, i a més aquest pla implicava la possibilitat de la creació de rutes escolars, itineraris d’especial interès i atenció per arribar als centres educatius. Però part d’aquestes futures rutes passen per carrers on hi ha hagut un important augment del volum de trànsit: el carrer de Cas Majoral i el carrer Llaneras, que no són més que una continuació de la MA-19, la carretera que connecta s’Alqueria Blanca amb Santanyí, i que travessa el poble. I és per això que el consistori ha instal·lat diferents grups de semàfors que ja estan en funcionament. L’encreuament d’aquests carrers amb diverses travesseres, són punts on cada dia passen a peu molts dels alumnes dels dos centres educatius de Santanyí: el CEIP Blai Bonet i el Col·legi Bisbe Verger. Per això s’està fent el possible perquè les entrades i sortides de les escoles siguin el màxim de segures. En el fons el fet important és que aquests semàfors donin un poc més de tranquil·litat a les famílies que envien a peu als centres educatius.

Des de la regidoria de Policia Local de Santanyí, es va demanar al Departament de Carreteres del Consell de Mallorca poder instal·lar dos grups semafòrics als encreuaments dels carrers Majoral, Celler, Ferrereta i plaça Constitució, així com al dels carrers, Majoral, Llaneres, Felanitx i Mestra Damiana. Segons ha explicat la regidora de Policia Local, Maria Pons, “esperem que amb la posada en marxa d’aquests semàfors es pugui dotar de més seguretat i comoditat als residents i als visitants de la localitat de Santanyí, protegint sobretot als sectors més dèbils de la població com són els infants i la gent gran”. La regidora de Policia Local també ha destacat que aquests semàfors compten amb un sistema d’avís acústic que s’activa a través de tecnologia bluetooth per usuaris amb discapacitat visual. D’aquesta manera, el senyal acústic només es produeix quan s’acosta un telèfon mòbil amb aquesta tecnologia activada.

A més, és important recordar que, en temporada turística també ajudarà a garantir la seguretat dels qui visiten el poble per anar a peu des de les zones d’aparcament cap al centre del poble. De fet, la Policia Local de Santanyí, s’havia vist obligada els dies de mercat a realitzar una regulació permanent amb agents per garantir la seguretat dels vianants i mantenir la fluïdesa del trànsit.

Bookmark and Share