L’Ajuntament de Santanyí ha començat a esborrar les pintades de sa Punta Negra
La investigació sobre els responsables segueix oberta mentre l’empresa encarregada de la neteja ja ha començat a fer feina.
Des del primer moment en que l’Ajuntament de Santanyí va tenir coneixement d’unes pintades a les roques de sa Punta Negra al Cap Salines, es va posar en marxa per fer-les desaparèixer. I precisament avui, una empresa especialitzada ha començat a fer la feina, que serà laboriosa i s’haurà de fer a mà. La porositat de la roca fa que la pintura s’hagi absorbit i s’allargarà com a mínim una setmana. El difícil accés a la punta negra ha complicat la manera de fer la feina, que se suma a la voluntat de l’Ajuntament de ser el menys agressius possibles amb l’entorn i que quedi com estava abans dels graffitis.

El batle de Santanyí, Llorenç Galmés, i el Cap de la Demarcació de Costes, Carlos Simarro, han visitat la zona per parlar amb els tècnics encarregats de la neteja. Galmés ha assegurat que “per l’Ajuntament de Santanyí ha estat un prioritat restablir aquest petit paradís que és la nostra costa, i la regidoria de Medi Ambient s’hi va posar a fer feina en el moment que en va tenir coneixement. També hem d’agrair les facilitats que han posat els propietaris de la finca per la qual han accedit els tècnics per fer la restauració; sense la seva col·laboració no hauria estat possible posar solució tan aviat al problema”. Per la seva banda Simarro ha destacat la coordinació i sintonia entre les institucions a l’hora de posar-se en marxa: “en aquest cas s’ha demostrat que quan dues institucions tenen voluntat, els problemes es poden solucionar aviat. No s’entén quin plaer pot obtenir algú de trencar un espai natural com aquest amb aquesta pintada, i entre tots hem d’aconseguir que no es tornin a produir”.

La feina de restablir la zona al seu estat anterior s’ha pressupostat en poc més de 3.000 que assumirà el consistori santanyiner. En qualsevol cas, la investigació sobre l’autoria de les pintades segueix oberta, i s’espera que en algun moment es pugui trobar al responsable.
Bookmark and Share