L’Ajuntament està molt preocupat davant les limitacions al lloguer turístic
L’equip de govern considera la proposta definitiva del Consell de Mallorca com a massa restrictiva amb el nucli de Santanyí, que segueix considerat com “saturat”
El Consell de Mallorca ja ha enviat la proposta de zonificació del lloguer vacacional a la Comissió Insular de Medi Ambient. Aquesta zonificació és la que regularà a com i a quins llocs es podran destinar habitatges a lloguer turístic. El text definitiu ha canviat el nom de la classificació dels nuclis de població, abans parlava de “saturats” ara són “en risc”. I el poble de Santanyí es manté com a nucli en risc o saturat; el que vol dir que només es podran llogar 60 dies en tot l’any i només s’hi podrà destinar l’habitatge habitual.

Per al batle de Santanyí, Llorenç Galmés, això pot suposar un greu perjudici per al poble: “Santanyí ha viscut als darrers anys una època de bonança econòmica, en part provocada pel lloguer vacacional. I el Consell de Mallorca està sent incoherent, perquè en limitar a 60 dies l’any, farà que els propietaris lloguin els mesos de juliol i agost, quan més gent hi ha a Mallorca. A més, tampoc s’ha tingut en compte que moltes famílies de Santanyí complementen els seus ingressos llogant segones residències, i la normativa els obliga a deixar casa seva si volen llogar. De veritat que crec que això només aconseguirà que els santanyiners deixin d’invertir en el manteniment de les cases del poble i les acabin posant a la venda. L’economia dels negocis del poble i dels petits professionals es pot veure molt perjudicada amb aquesta normativa”.

Quan el Consell de Mallorca va presentar la regulació del lloguer vacacional, l’Ajuntament de Santanyí va presentar un informe per demanar la revisió d’una sèrie de paràmetres que els tècnic municipals consideraven que no havien estat ben calculats. Tot i això, Santanyí ha seguit sent considerat com a saturat o nucli en risc; el mateix que passa amb pobles com Alcúdia, Pollença, Sóller, Valldemossa, Deià, Estellencs o Fornalutx, entre molts d’altres. L’altre nucli del municipi que prèviament s’havia considerat saturat era es Llombards, però el document definitiu que s’ha enviat a la Comissió Insular de Medi Ambient, li ha rebaixat el grau de vulnerabilitat. Es Llombards format part del grup de nuclis d’interior no vulnerables.

Bookmark and Share