Santanyí millorarà les comunicacions dels cossos de seguretat i emergències
El consistori ha signat un conveni amb el Govern de les Illes Balears per instal·lar una antena a la Casa de Cultura Ses Cases Noves de Santanyí.
El batle de Santanyí, Llorenç Galmés i Bartomeu Tugores, director gerent de l'entitat pública empresarial de telecomunicacions i innovació IBETEC (depenent de la Vicepresidència i Conselleria d'Innovació, Recerca i Turisme), han signat un conveni de col·laboració que permetrà la instal·lació d'una estació de telecomunicacions TetraIB a l'edifici municipal Casa de Cultura Ses Cases Noves, situada al centre urbà de Santanyí. Maria Pons, regidora de salut, policia local i protecció civil, ha estat l’encarregada de coordinar amb el govern la ubicació d’aquesta nova infraestructura.

Els serveis de les estacions TetraIB estan orientats a oferir comunicacions segures al personal de les administracions públiques amb competències de Seguretat i Emergències de les Illes Balears. Entre d'altres, l'Institut Balear de la Natura (IBANAT), les Agrupacions de Voluntaris de Protecció Civil (AVPC), el personal operatiu del Servei d'Emergències d'Illes Balears (SEIB112) depenent de la Direcció d'Emergències del Govern, els Serveis d'Atenció Mèdica Urgent (SAMU061) de l'IB-Salut de la Conselleria de Sanitat i Consum, i la major part de les policies locals. D’aquesta manera, els serveis d’emergències i els cossos de seguretat de Santanyí estaran millor comunicats entre ells i la resta de serveis de Mallorca.

La instal·lació d'una estació de telecomunicacions TetraIB a la Casa de Cultura Ses Cases Noves proporcionarà una millora de cobertura a la zona urbana de Santanyí, arribant fins a les zones urbanitzades de Cala Llombards i es Llombards. En el pròxims mesos, s’espera signar un altre conveni per instal·lar un equipament semblant a Cala d’Or per ampliar la cobertura.

Bookmark and Share