Torna el Canal’Art, la nit de galeries de Santanyí
Gairebé un centenar d’artistes mostraran les seves obres a més de 60 punts expositius repartits per tot el poble en una nit que reuneix artistes locals i internacionals.

La tercera edició del Canal’Art, la nit de galeries de Santanyí que se celebrarà divendres 29 de juny, promet no defraudar a ningú. I és que una vegada més, s’han superat les expectatives i han augmentat tant el nombre d’artistes que hi participen com el nombre de punts expositius. Al Canal’Art s’hi pot trobar tot el que un amant de la cultura i l’art pot desitjar: pintura, escultura, performance, música en directe, música i pintura experimentals, tast de vins... I tot en el marc incomparable dels carrers del centre històric d’un dels pobles amb més encant del Migjorn de Mallorca.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí s’està molt orgullós de la posició que ha aconseguit el Canal’Art, i que s’hagi consolidat com una cita important del calendari cultural de l’illa de Mallorca. En només tres anys, s’ha passat d’una trentena d’artistes i 10 galeries, a 100 artistes repartits per una seixantena de punts expositius. Perquè no només les galeries del poble obri les seves portes, també botigues, comerços, restaurant i cases particulars, obrin les seves portes per formar part d’aquesta festa de l’art i la cultura. A més d’augmentar el nombre d’artistes, també s’expandeix l’origen, amb artistes tant locals, com nacionals i internacionals.

Ricarda Vicens, regidora de Cultura, destaca: “la gran participació al Canal’Art, i la resposta del públic des de la primera edició, només fa que engrescar-nos per anar ampliant aquesta nit de galeries. L’objectiu sempre ha estat aconseguir convertir el poble en un gran aparador on es pugui veure tot el que es mou en la cultura de l’illa, des del més clàssic a allò més capdavanter. Ha de ser una festa per la cultura amb la qual el poble se senti identificat i tingui ganes de participar-hi. No ens cansarem d’agrair a comerciants, veïnats i a tots els que participen l’esforç que fan per una de les nits més importants de l’any per al nostre poble”.

L’edició de 2017 del Canal’Art i l’Ajuntament de Santanyí van ser guardonats amb el Premi de Cultura d’Onda Cero Mallorca per la seva promoció de la cultura en una cerimònia organitzada a l’Auditòrium de Palma.

Des de la regidoria de Cultura de l’Ajuntament de Santanyí, es convida a tothom que ho desitgi a començar el recorregut pel Canal’Art tot junts. El punt de trobada serà la plaça de la Porta Murada a les 19.00 de divendres 29 de juny.
Bookmark and Share